Как да изтриете потребителски акаунт в Windows 10, 8 и 7

Ако сте добавили много потребители на вашия компютър и някои от тях не са необходими, можете да ги изтриете. Днес ще разгледаме как да изтриете потребителски акаунт в Windows.

Ще изтрием локални акаунти, вече писахме по-рано как да изтрием акаунт в Microsoft, както и как да направим локален акаунт от акаунт в Microsoft. За да изтриете потребителски акаунти, вашият акаунт трябва да има права на администратор! Също така трябва да разберете, че при изтриване се изтриват всички данни от този акаунт, всичко, което е било на работния плот, в документи, изтегляния и т.н. Ако този акаунт, който ще изтриете, има важни данни - преминете през изследователя до папката "Потребители" на C устройството => отворете потребителя и прегледайте съдържанието на папките за информацията, от която се нуждаете, ако има такава - прехвърлете го на друго устройство.

Премахване на потребителски акаунт в Windows 10 и 8

В Windows 10 отидете на Старт и изберете Настройки. В Windows 8 потърсете и отворете „потребителски акаунти“ през лентата за търсене.

Отиваме в „Акаунти“.

Отваряме „Семейство и други хора“.

От дясната страна ще видите всички потребители, които използват този компютър, ако потребителят е акаунт в Microsoft и е член на семейството - от това меню можете да блокирате само неговия вход към този компютър (щракнете върху него с левия бутон на мишката => появи се подменю => щракнете върху "Блокиране" "). По-долу в „Други хора“ изберете потребителя, който искате да изтриете => кликнете върху „Изтриване“.

Ще се появи прозорец за потвърждение, в който ще бъдете напомнени, че изтриването на този акаунт ще изтрие всички негови данни от този компютър, включително работния плот, изтегляния, документи, снимки, музика и други файлове. За да потвърдите изтриването - щракнете върху „Изтриване на акаунт и данни“.

Ако не искате да изтривате други потребители, затворете настройките.

Премахнете потребителския акаунт на Windows 7

Влезте в системата под акаунт с администраторски права => в лентата за търсене въведете "Акаунти" => от намерените резултати изберете "Потребителски акаунти"

Кликнете върху „Управление на друг акаунт“

Изберете акаунта, който искате да изтриете.

Кликнете върху „Премахване на акаунт“.

За разлика от Windows 8 и 10, в 7-ма версия ви се предлага да запазите файловете на изтрития акаунт. Въпреки че този метод не запазва всичко, ако кликнете върху „Запазване на файлове“, те ще бъдат запазени в папка на вашия работен плот. Ако вече сте запазили всичко, от което се нуждаете, или ако не е необходимо да запазвате нищо там, щракнете върху „Изтриване на файлове“.

В следващия прозорец потвърдете изтриването, като кликнете върху „Изтриване на акаунт“.

Всичко, ненужни потребители са премахнати от системата, ако има допълнения - пишете коментари! Успех 🙂