Показване на прозорец за потвърждение при изтриване на файл в Windows 10

Днес ще разгледаме кратка инструкция в снимки как можете да върнете прозореца за потвърждение, за да изтриете файлове в Windows 10.

Потребителите, които са преминали от Windows 7 към Windows 10, най-вероятно са забелязали, че ако натиснете клавиша за изтриване, когато е избран документ, този документ ще бъде незабавно изтрит, без да иска потвърждение. Също така, ако щракнете с десния бутон върху файла и изберете „Изтриване“ - той ще бъде изтрит, без да иска потвърждение за изтриване. Тази функция не се изисква, но много често хората случайно натискат грешен клавиш и файловете се озовават в кошчето, след което го изпразват, без да търсят там и след известно време търсят файлове, но не са. Като цяло, ако искате да върнете заявка за потвърждение за изтриване на файл, направете няколко действия и след десет секунди отново ще видите заявката "Наистина ли искате да преместите този файл в кошчето?" при изтриване на файлове.

1. Щракнете върху прекия път на кошчето с десния бутон на мишката и отидете на "Properties".

2. Поставете отметка в квадратчето до  Поискайте потвърждение за изтриване.

Това е всичко, сега изтривайки всеки файл, отново ще видите прозорец, който ще ви попита „ Наистина ли искате да преместите този файл в кошчето? “. Това е всичко за днес, ако имате някакви допълнения - пишете коментари! Успех 🙂