Как да добавяте и конфигурирате имейл акаунти в Windows 10

Със стандартното приложение Mail в Windows 10 имате възможност да консолидирате всичките си пощенски кутии на едно място. И вече не е нужно да отваряте различни сайтове, за да преглеждате пощата си, просто отворете приложението Mail и всичко ще бъде там 🙂

Добавяне и конфигуриране на акаунти

Приложението Mail поддържа всички популярни имейл услуги: Outlook, Exchange, Gmail, Yahoo! Поща, iCloud и други акаунти, които поддържат IMAP или POP.

Отидете на "Старт" => "Всички приложения" => Поща

Ако сте влезли в системата под акаунт на Microsoft - в приложението "Поща" акаунтът ви в outlook ще бъде изтеглен, ако сте влезли в компютъра под локален акаунт - щракнете върху "Старт". Отидете на „Опции“ (зъбно колело в долната част на екрана) и щракнете върху „Акаунти“

Ще видите списък с всички опънати имейл акаунти, за да добавите нов акаунт - щракнете върху „Добавяне на акаунт“

В прозореца, който се появява, ще бъдете подканени "Избор на акаунт", изберете от предложените опции Outlook, Exchange, Gmail, Yahoo! Mail, iCloud или добавете акаунт на друга пощенска услуга, използвайки POP или IMAP => в следващия прозорец, въведете потребителското име и паролата за вашия акаунт и щракнете върху "Login"

След тези стъпки ще получите поща от всички свързани акаунти, те се показват в панела отляво

Персонализиране на външния вид на приложението Mail

Ако отидете на „Опции“ и изберете „Персонализация“, можете: да промените цвета на фона на приложението; направете фона по-тъмен или по-светъл; заменете фоновата картина от съществуващите или като кликнете върху „Преглед“ изберете снимка за фона на компютъра

Настройки за четене на поща

Ако отидете на „Опции“ и изберете „Четене“, можете:

Автоматично отваряне на следващия елемент (активирайте или деактивирайте тази функция), ако функцията е активирана, тогава, когато изтриете писмо, следващата буква автоматично ще се отвори пред вас, ако функцията е деактивирана, когато изтриете писмо, ще видите фоновото изображение на приложението;

Можете също така да изберете кога да маркирате пощата като прочетена:

  • При избор на друго съобщение;
  • Не маркирайте автоматично елемента като прочетен (ако е избрана опцията, трябва ръчно да маркирате прочетените букви);
  • Когато се гледа в областта за четене (писмото се маркира като прочетено, ако го прочетете за определен брой секунди, можете да зададете колко секунди по-долу).

Конфигуриране на настройките за всеки акаунт

Ако отидете на "Опции" и изберете още една "Опции" от списъка, можете да конфигурирате всеки акаунт поотделно. Първо, най-отгоре, избирате акаунта, чиито настройки искате да промените, и след това избирате какво искате да промените:

  • Бързи действия (изпълнявайте чести действия с прости движения), ако параметърът е активиран, тогава можете да конфигурирате какво да предприемете по време на определени движения на пръстите: поставете отметка или премахнете отметката; маркирайте като прочетени или непрочетени; Изтрий; ход;

  • Подпис - въведеният текст в това поле ще бъде автоматично добавен при изпращане към всяко писмо от този акаунт;
  • Опции за презентация (функцията е активирана по подразбиране, но може да бъде деактивирана) - автоматично групира съобщенията чрез диалогов прозорец;

  • Известия - можете да конфигурирате начина, по който да бъдете уведомявани за входящо съобщение за всеки акаунт. По подразбиране тази функция е активирана, можете да изберете кое известие искате да получите: покажете заглавието на известието; звуков сигнал;
  • Външно съдържание - автоматично зарежда изпратеното изображение в съобщения, ако тази функция е деактивирана - след това при четене на съобщението ще бъдете подканени да изтеглите изображението ръчно (ако съобщението съдържа изображения в прикачения файл);

Можете също да фиксирате всеки акаунт или която и да е папка в менюто "Старт", като щракнете с десния бутон върху него и изберете Прикачване към старт.

Конфигурирайте опциите за синхронизиране

Можете да конфигурирате настройките за синхронизация за всеки акаунт, за това отидете на "Настройки" => Акаунти => изберете акаунта, който искате да промените синхронизацията => променете настройките за синхронизиране на пощенската кутия

Можете да изберете кога да изтегляте нови съобщения:

  • Въз основа на нивото на използване - автоматично променя честотата на изтегляне в зависимост от това колко имейла получавате и колко често влизате в акаунта си;
  • на всеки 15, 30 минути, час, 2 часа - вие избирате колко често да се синхронизира;
  • ръчно - синхронизацията се извършва само ръчно.

Ако имате ограничен интернет трафик, можете да махнете отметката от квадратчето „Винаги да изтегляте пълни съобщения и снимки от интернет“, след което ще идват пресечени съобщения и, ако е необходимо, ще изтегляте точно необходимите букви.

Можете също така да изберете колко време ще отнеме изтеглянето и съхраняването на имейли: последните 7 дни; последните 2 седмици; миналия месец; последните 3 месеца; по всяко време.

Изглежда, че никога не съм забравял, но приложението Mail все още се разработва и обещават да добавят други функции в бъдеще. Не забравяйте, че можете да синхронизирате контакти и календар от тези акаунти. Ако има допълнения - пишете коментари! Успех 🙂