Как да изтриете потребителски профил в Windows 10

Когато добавите нов акаунт в Windows, автоматично се създава профил за акаунта, който съдържа вашите различни настройки за този потребител. Всички тези настройки на профила се съхраняват в папка с името на потребителя, който сте създали на локалното устройство C: \ в папката Users (C: \ Users \). В днешната статия ще ви покажем как да изтриете профил на потребителски настройки, без да изтривате самия акаунт.

Много често системните грешки започват да се прокрадват, но отнема много време, за да ги разберете и ако влезете като различен потребител, всичко работи като по часовник. Можете, разбира се, да се поразровите в настройките на потребителския профил, да потърсите корена на проблема или да запазите всичко необходимо от папката на профила => да изтриете тази папка и да създадете потребителския профил отново. Един вид нулиране на настройките на профила на акаунта. Папката с профили съхранява настройки на браузъра, системни скрийнсейвъри, настройки за други програми, десктоп, документи и др. Препоръчително е, преди да изтриете, да копирате папката и при необходимост да извадите желаната. Не можете да изтриете потребителския профил, под който сте влезли, първо трябва да създадете друг акаунт с права на администратор или да активирате вградения, след това да преминете под него и да изтриете профила на желания потребител.Също така тази статия ще бъде интересна за тези, които преди са имали много потребители на компютъра си, а сега има боклук от тях.

Направете копие на папката на потребителския профил.

1. Отворете Explorer, отидете на C: \ устройството в папката "Потребители" => щракнете върху акаунта (чийто профил ще изтриете) с десния бутон на мишката и изберете "Копиране";

2. Изберете всеки диск и всяка папка, в която можете да вмъкнете копие (в нашия пример ние ще направим копие на диск D) => щракнете в празно място на този диск или папка с десния бутон на мишката и изберете „Поставяне“.

В края на копирането - ще бъде създадено копие на потребителския профил, сега можете да изтриете 🙂

 Изтриваме потребителския профил. (Първи начин)

1. Както бе споменато по-горе, трябва да влезете в Windows под различен акаунт с администраторски права. Създайте нов потребител с администраторски права или, по-просто, временно активирайте вградения акаунт на администратор и влезте в системата под него;

2.  В лентата за търсене напишете  SystemPropertiesAdvanced  и натиснете Enter (вместо това можете да отидете в Explorer => кликнете върху „този компютър“ в левия прозорец с десния бутон на мишката и да изберете „Properties“ => в прозореца, който се отваря в левия прозорец, да изберете „Advanced system settings“ );

3. В раздела „Разширени“ до „Потребителски профили“ кликнете върху „Опции“;

4. Щракнете с левия бутон върху потребителя, който искате да изтриете (за да маркирате акаунта) и щракнете върху „Изтриване“ по-долу;

5. Потвърдете изтриването на профила, като кликнете върху „Да“;

 Профилът на избрания от вас акаунт е изтрит, можете да затворите "Потребителски профили". Сега, когато влезете в Windows под акаунта, чийто профил сте изтрили, профилът за него ще бъде пресъздаден с нови настройки.

Изтриваме потребителския профил. (Втори начин).

При този метод ще изтрием потребителския профил чрез изследователя и системния регистър. Винаги се препоръчва да създадете точка за възстановяване на системата, преди да работите с системния регистър.

1. Следвайте първата стъпка от метода по-горе. Сега отваряме редактора на системния регистър: един от начините е да напишете regedit в лентата за търсене  и да го изберете от намерените резултати;

2. В лявата колона трябва да прескочите до  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT  \ CurrentVersion \ ProfileList Когато otroet раздел  на ProfileList  (като щракнете върху стрелката до него), тогава това би означавало всеки раздел на даден потребител, кликнете върху всяка точка в в дясната колона в параметъра  ProfileImagePath  ще видите пътя към профила.

3 . В моя пример името на потребителя, чийто профил искате да изтриете, е  aserg в секцията  ProfileList  избираме поотделно всяка секция, когато открием  aserg в параметъра  ProfileImagePath  - това е секцията, която отговаря за този акаунт. Кликнете върху него с десния бутон на мишката и изберете „Delete“ от менюто, което се отваря; 

4. Потвърдете изтриването на избрания профил, като щракнете върху "Да" и затворете редактора на системния регистър;

5. Отворете Explorer => отидете на C: \ устройството в папката  Users  (C: \ Users \) => щракнете върху папката на потребителския профил, който ще изтриете, щракнете с десния бутон и изберете "Delete" от менюто, което се отваря;

6. Потвърждаваме изтриването, като щракваме върху „Да“, по време на изтриването на папката на профила заявката за изтриване може да се появи няколко пъти, винаги щракнете върху „Да“;

7. В идеалния случай папката ще бъде напълно изтрита, ако не е напълно изтрита - рестартирайте компютъра, отидете на C: \ устройството в папката Потребители и изберете изтриване на папката на профила.

Целият потребителски профил е изтрит, сега, когато влезете отново в системата под този потребител, профилът с настройките за него ще бъде пресъздаден. Това е всичко за днес, ако има допълнения - пишете коментари! Успех 🙂