Деактивирайте „Запазване на парола за този сайт“ в Google Chrome

Когато въведете потребителското си име и парола на даден сайт, Google Chrome предлага да ги запази, за да влезете в този сайт автоматично с вашите идентификационни данни в бъдеще. По подразбиране заявката за запазване на потребителското име и паролата е активирана, но можете да я деактивирате по всяко време и можете да я активирате отново, когато пожелаете.

Мениджърът на пароли в браузъра Chrome е добър по своята функционалност, можете да шифровате пароли, можете да отидете в браузъра с помощта на вашия акаунт в Google и всички пароли (както и други настройки) ще бъдат синхронизирани с вашия акаунт. Ако влезете в браузър на други устройства, използвайки вашия акаунт в Google, тези пароли (както и настройките) също ще бъдат показани там. Тоест, с други думи, паролите ви винаги ще са на една ръка разстояние.

1. Отворете браузъра Google Chrome => въведете chrome: // settings / passwords в адресната лента  и натиснете клавиша Enter (или щракнете върху трите точки в горния десен ъгъл, отидете на „Settings“ => щракнете върху „Advanced“ => кликнете върху „Settings пароли ").

2. Срещу "Подкана за запазване на пароли", щракнете върху превключвателя, така че да стане в положение "Изключено". - ако искате да не бъдете подканени да запазите паролата или "Включено" - за да ви подканим да запазите паролата.

Това е всичко за днес, ако знаете други методи или имате допълнения - пишете в коментарите! Успех 🙂