Как да управлявате настройките си за поверителност в YouTube

Ако имате акаунт в Google и активно го използвате, той може да съхранява история на вашите посещения, предпочитания, места, където отивате и много други. Профилът в Google също помни какво сте гледали в YouTube и какво следвате. По подразбиране всички потребители могат да видят какво сте харесали в YouTube и кои канали следвате, което не винаги е хубаво. Но можете да промените настройките си за поверителност, така че другите потребители да са по-малко наясно с вашите предпочитания ...

За да управлявате настройките си в YouTube - отворете която и да е страница на www.youtube.com => кликнете върху аватара си в горния десен ъгъл => изберете зъбното колело (пише „Настройки на YouTube“

Тук можете да намерите всички настройки на YouTube, изберете „Поверителност“

Ако не искате другите потребители на интернет да не виждат какво сте харесали и за какво сте се абонирали, поставете отметка в квадратчетата „Не показвай информация за запазени плейлисти и какво съм харесал“ и „Не показвай информация за моите абонаменти“

По-долу можете да изберете какво да се показва във вашата емисия, тоест можете да изберете какво да се показва във вашата активност (когато добавяте видеоклип, когато щракнете върху „Харесване“ или запазвате плейлиста, когато добавяте абонамент). Поставяме отметки в необходимите полета или премахваме отметките от ненужните.

Не забравяйте, след като направите промени, трябва да щракнете върху "Запазване"

Как да настроите предпочитанията за реклами 

В същия прозорец по-долу можете да конфигурирате предпочитанията за реклама за вашия акаунт в Google - кликнете върху „Настройки за предпочитания за реклама“

Тук можете да персонализирате рекламите според вашите интереси. Можете сами да добавяте интересите си, да избирате пола, възрастта си и според тези настройки вече ще Ви бъдат дадени реклами 🙂

можете да активирате или деактивирате персонализирани реклами (ако е активирана, рекламите ще се показват според вашите заявки за търсене, отворени страници и въведени предпочитания), можете също да изберете кои реклами да гледате, след като излезете от профила си в Google.

Можете също така да свържете други акаунти в настройките на Youtube или, за да бъдете по-точни, да свържете Twitter и да изберете какво ще се публикува в него, като маркирате необходимите полета. Например сте свързали своя акаунт в Twitter и можете да изберете да публикувате съобщения към него: когато добавяте видеоклип в YouTube, когато добавяте видеоклип към публичен плейлист, когато щраквате върху „Харесване“ или запазвате плейлиста. След като настройките са направени, щракнете върху „Запазване“

С тези действия можете да направите вашето изживяване в YouTube по-поверително или обратно, по-публично. Това е всичко за днес, ако има допълнения - пишете коментари! Успех 🙂