Включете или изключете синхронизирането на настройките в Windows 10

Ако използвате акаунт на Microsoft за влизане в Windows 10, по подразбиране системата синхронизира настройките: теми, настройки на Internet Explorer, пароли, езикови настройки, достъпност и други настройки на Windows. И ако отидете на друг компютър под този акаунт, всички тези настройки ще бъдат приложени там. В днешната статия ще разгледаме как да включите или изключите настройките за синхронизиране за акаунти на Microsoft в Windows 10.

Разбира се, удобно е, когато много настройки са обвързани с вашия акаунт, но какво, ако не искате всички настройки да се синхронизират на всички устройства? Можете да деактивирате само определени параметри, така че не всичко да се синхронизира, или можете да деактивирате цялата синхронизация.

Изключете всички настройки за синхронизиране в опциите

За да деактивирате цялата синхронизация, така че повече от един параметър да не се синхронизира с вашия акаунт, трябва:

1. Отидете на "Старт" => Опции;

2. Отворете "Сметки";

3. В лявата колона изберете „Синхронизиране на вашите настройки“, в дясната до „Настройки за синхронизация“ превключете плъзгача на „Изключено“.

Сега просто затворете параметрите, синхронизирането е деактивирано.

 Активирайте всички настройки за синхронизиране в опциите

За да синхронизирате всички настройки с вашия акаунт в Microsoft, трябва:

1. Отидете на "Старт" => Опции;

2. Отворете "Сметки";

3. В лявата колона изберете „Синхронизиране на вашите настройки“, в дясната колона до „Опции за синхронизация“ превключете плъзгача на „Включено“.

Сега просто затворете опциите, синхронизирането е активирано.

Включете или изключете синхронизирането за конкретни настройки

Както бе споменато по-горе, по подразбиране системата синхронизира настройките: теми, настройки на Internet Explorer, пароли, езикови настройки, достъпност и други настройки на Windows. За да не деактивирате всички от тях, а да деактивирате само определени настройки, трябва:

1. Отидете на "Старт" => Опции;

2. Отворете "Сметки";

3. В лявата колона изберете „Синхронизиране на вашите настройки“, в дясната колона ще видите всички активирани опции, можете да използвате превключвателя, за да деактивирате ненужните и да активирате необходимите. След промени - просто затворете параметрите.

Активирайте или деактивирайте синхронизирането на определени настройки с помощта на редактора на системния регистър

Препоръчително е да създадете точка за възстановяване на системата, преди да работите в Редактора на системния регистър.

1. Отворете редактора на системния регистър: в лентата за търсене напишете  regedit и изберете редактора на системния регистър от намерените резултати;

2. Трябва да отидете на  HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ SettingSync \ Groups

3. В раздела Групи всички синхронизирани параметри, за да изключите синхронизирането на един от параметрите, трябва да изберете конкретна секция, например Удостоверенията отговарят за синхронизирането на пароли, ние го избираме в лявата колона, а в дясната колона, отворена чрез двукратно щракване върху Параметър за  активиране => присвояване на стойност  и щракнете върху „OK“.

За да активирате синхронизирането на един от параметрите: изберете желания раздел, в дясната колона отворете параметъра Enable =>, като щракнете двукратно върху  него, присвойте му стойността и щракнете върху "OK".

След като направите промени - просто затворете редактора на системния регистър.

Това е всичко за днес, ако знаете други методи или имате допълнения - пишете коментари! Успех 🙂