Как да деактивирам бързото превключване на потребители в Windows

На екрана за вход в долния ляв ъгъл можете да изберете всеки потребител от съществуващите, за да влезете в системата, също в Windows 10, като отидете в менюто "Старт", можете да изберете друг потребител и да влезете с него. В днешната статия ще разгледаме как да деактивираме бързото превключване на потребители в Windows 10.

След като промените една от груповите правила или направите някои промени в редактора на системния регистър, вече няма да виждате менюто за бързо превключване на потребителите. Ако имате Windows 10 вкъщи - следвайте инструкциите в редактора на системния регистър, ако имате Windows 10 Pro, Education или Enterprise - можете да деактивирате менюто, като използвате както групови правила, така и редактора на системния регистър.

 Деактивирайте менюто за бързо превключване на потребители в редактора на системния регистър.

Тъй като домашната версия на Windows няма редактор на групови правила, трябва да деактивирате менюто за бързо превключване на потребители в редактора на системния регистър. Този метод работи във всички версии на Windows.

Преди да редактирате системния регистър, препоръчваме да създадете точка за възстановяване на системата.

1. Отворете редактора на системния регистър: в лентата за търсене или в менюто за изпълнение (стартирайте с натискане на win + r) напишете  regedit  и натиснете Enter.

2. В лявата колона отидете на  Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System. 

3. Щракнете с десния бутон на мишката върху раздела  Система  => изберете "Ново" => DWORD (32-битова) Стойност. Наименувайте параметъра  HideFastUserSwitching  и натиснете Enter.

4. Отворете параметъра  HideFastUserSwitching,  напишете 1 в полето "Стойност"  и щракнете върху "OK".

Веднага след като затворите редактора на системния регистър, менюто за бързо превключване на потребителя ще изчезне.

За да го върнете обратно - стойността на параметъра HideFastUserSwitching трябва да бъде променена на 0.

Деактивирайте менюто за бързо превключване на потребителите в груповите правила.

1. Отворете редактора на локална групова политика: в лентата за търсене или в менюто за изпълнение (стартирайте с натискане на клавишите Win + R) напишете командата  gpedit.msc и натиснете Enter;

2. В лявата колона отворете  Компютърна конфигурация \ Административни шаблони \ Система \ Вход,  от дясната страна щракнете двукратно левия бутон на мишката, за да отворите опцията "Скриване на входните точки за бързо превключване на потребителя".

3. Поставете точка в полето Enabled и щракнете върху OK.

Затворете редактора на групови правила и вижте, че менюто за бързо превключване на потребителите е изчезнало. Ако искате да го върнете, повторете първите две точки от инструкциите по-горе и в третата изберете "Не е зададено".

Това е всичко за днес, ако имате някакви допълнения - пишете коментари! Успех 🙂